Coordonator de securitate pe santiere

HG 300/2006 reglementeaza obligatia beneficiarului unei lucrari, atat in faza de proiectare cat si in faza de executie, de a angaja un coordonator al activitatii de securitate si sanatate in munca.

Coordonatorul SSM are misiunea de a armoniza desfasurarea simultana si succesiva a activitatile din santier, astfel incat suprapunerile de activitate, personal si traseu ale executantilor contractori si subcontractori sa nu genereze riscuri suplimentare de accidentare si imbolnavire profesionala.

In cadrul sedintelor de lucru saptamanale, coordonatorul SSM, impreuna cu responsabilii SSM a contractorilor executanti, stabilesc masurile de diminuare sau de eliminare a riscurilor in timpul executiei proiectului.

La debutul lucrarilor pe santier, coordonatorul SSM este responsabil cu instruirea personalului de executie ce apartine antreprenorilor si contractorilor, in ceea ce priveste cunoasterea Planului General de Securitate si Sanatate in Munca, si a pachetului de reguli necesar a fi respéctate in activitatea santierului.

Pe durata realizarii lucrarilor de constructii coordonatorul SSM, desfasoara o serie de activitati:

  • intocmeste Registrul de coordonare si dosarul de interventii ulterioare;
  • realizeaza periodic inspectii pe santier si informeaza managerul de proiect privind neconformitatile constate si masurile necesare;
  • elaboreaza Planul General de Securitate si Sanatate conform HG. 300/2006 privind cerintele minime de SSM pentru santierele temporare sau mobile, pentru faza de executie, la inceperea lucrarilor si il actualizeaza permanent urmarind respectarea lui;
  • verifica permanent documentele SSM pentru tot personalul lucrator din santier;
  • cu 30 de zile inainte de inceperea activitatii santierului intocmeste si depune la ITM zonal declaratia prealabila.

Intra in legatura cu noi

error: Continut protejat !!