CURS DE SPECIALIZARE ANTREPRENOR IN ECONOMIA SOCIALA Cod COR: 112032

  • Ultima actualizare 30 mai 2021

Descriere

CUI SE ADRESEAZA CURSUL (GRUPUL TINTA):

Acest curs este destinat persoanelor care se afla in cautare de solutii pentru problemele sociale identificate, intr-un mod care sa asigure independenta economica si sustenabilitate pe termen lung afacerii in contextul social actual.

Cursul isi propune dobandirea de noi cunostinte, precum si dezvoltarea abilitatilor si aptitudinilor viitorului antreprenor, atribute necesare acestuia in dezvoltarea activitatii sale cu impact social.

Antreprenorul in economia sociala este o persoana a carei creativitate, spirit de initiativa si asumare de riscuri sunt investite in afaceri cu impact social, in vederea obtinerii de beneficii si avantaje la nivelul comunitatii. Crearea, organizarea si gestionarea unei entitati devin, astfel, pentru antreprenor mijloace de sustinere a grupurilor vulnerabile, al caror acces la resurse il inlesneste prin intermediul activitatii sale. Cu alte cuvinte, antreprenorul social este un vizionar pragmatic care produce schimbari sociale sustenabile, sistemice si pe scara larga printr-o noua inventie, o abordare diferita si o aplicare mai riguroasa a tehnologiilor si strategiilor cunoscute.

CONDITII MINIME DE ACCES LA PROGRAMUL DE PREGATIRE.

Nivel minim de studii: studii medii.

DURATA CURSULUI.

Cursul se deruleaza pe o perioadă de 40 ore de curs, din care 26 ore de pregătire teoretică, 14 ore de pregătire practică.

MODUL DE DESFASURARE A CURSULUI.

            Atat pregatirea teoretica cat si pregatirea practica se desfasoara in sali de curs dotate cu echipamente specifice bunei desfasurai a programului de formare profesionala, conform standardelor ocupationale.

Fiecare cursant va primi suportul de curs pe format scris și/sau electronic.

            Grupa este compusa dintr-un numar de maxim 28 cursanti, impartiti in 2 semigrupe de cel mult 14cursanti (dupa caz).

Oferim participantilor o abordare practica a acestui domeniu, urmarind dezvoltarea aptitudinilor, abilitatilor si competentelor specifice.

FINALIZARE CURS.

Finalizarea cursului se realizeaza prin susținerea unui examen de absolvire, care consta intr-o probă scrisă ( test grilă) și o probă practică.

În urma susținerii acestui examen, veți obține:

-CERTIFICAT DE ABSOLVIRE pentru specializarea  ANTREPRENOR IN ECONOMIA SOCIALA , recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educației și in UE.

COMPETENTE DOBANDITE.

-Realizarea studiului de fezabilitate;

-Elaborarea planului de afaceri;

-Gestionarea afacerii;

-Elaborarea proiectul social al afacerii;

-Gestionarea  activitatii sociale;

-Promovarea antreprenoriatului social;

-Reprezentarea organizatiei in relatiile cu tertii.

DOCUMENTE NECESARE INSCRIERII.

-Cerere inscriere;

-Carte Identitate;

-Certificat de nastere;

-Certificat de casatorie (daca e cazul);

-Acte de studii medii;

-Fişa de aptitudine  medicina muncii cu menţiunea ,,Apt pentru curs”.

Subiecte pentru acest curs

1 Lessons

Cerere de înscriere

600,00 lei
Inscrie-te
error: Continut protejat !!